Bristen på plåtslagare uppmärksammas

Inom 3 år kommer det saknas 2000 plåtslagare i Sverige, det kommer finnas stora möjligheter till arbete direkt efter din gymnasieutbildning. Hos oss kan du utbilda dig inom yrket!

Som byggnadsplåtslagare arbetar du i en omväxlande miljö, med plåtbeklädnad av allt från villatak och  kyrktorn till fasader, ventilationsinstallationer och mycket annat. Ofta sker arbetet utomhus, men du arbetar också med bearbetning av plåt i verkstadsmiljö. Läs mer om arbetet som plåtslagare på platslagare.nulänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

På Bäckadalsgymnasiet kan du läsa inriktningen plåtslageri på Bygg- och anläggningsprogrammet. På vår moderna plåtavdelning får du prova på och fördjupa dig i olika tekniker. Det du lär dig i skolan får du sedan praktisera och lära dig mer om på ett företag, under din APL-period.

Plåtslagare är ett bristyrke. För dig som väljer den här utbildningen på gymnasiet betyder det att chanserna till ett jobb direkt efter gymnasiet är mycket stora. Självklart kan du välj att läsa till kurser för att få grundläggande högskolebehörighet.

Den 22 november uppmärksammade TV4:s morgonprogram just plåtslagaryrket - kika här!

Jönköpings kommun, utbildningsförvaltningen
Telefon 036-10 50 00