Särskild utbildning för vuxna
Lärvux

Särskild utbildning för vuxna (Lärvux) är till för personer som har utvecklingsstörning och är 20 år eller äldre. Målgruppen ges möjlighet att utveckla sina kunskaper i syfte att stärka sin ställning i privat-, arbets- och samhällsliv.

Vår verksamhetsidé är att utbildningen skall vara individanpassad.  Undervisningen äger rum i små grupper och studierna sker i egen takt i en laborativ skolmiljö.

Ett utbud av Skolverkets kurser erbjuds, till exempel Språk och kommunikation, Svenska, Engelska, Matematik och Digital kompetens. Du kan också söka kurser på grundläggande nivå, läs mer om dessa på www.skolverket.selänk till annan webbplats.

Dessutom anordnas terminskurser som Estetisk verksamhet (bild, musik och drama), Matlagning och Hälsa. Yrkesinriktade kurser ordnas då efterfrågan finns. Exempel på en sådan kurs är Service och bemötande. Orienteringskurs finns under sommaren.

Vi erbjuder även lärlingsutbildning. Målet är att eleven ska få ökad arbetslivserfarenhet, komma närmare arbetsmarknaden och lära sig ett yrke av en kunnig handledare. Lärlingen studerar en dag i veckan och är övriga dagar på en praktikplats.

Läs mer om Lärvux Jönköping >>öppnas i nytt fönster

Läs mer om kursutbud för Lärvux >>

Kursutbudet i bilder, samtliga kurser >>öppnas i nytt fönster

Läs mer om lärlingsutbildning inom Lärvux >>

Välkommen till oss!!


Se här!
Vill du se smakprov på vad våra elever på Lärvux gjort den här terminen?
Här hittar du en nyhet från kursen Rymden!

Kontakt

SYV Madeleine Lindqvist, tfn 036 - 10 60 90

Specialpedagog Susann Gustafsson,
tfn 036 - 10 63 22 

Rektor Johan Albertsson tfn 036-10 70 41

Jönköpings kommun, utbildningsförvaltningen
Telefon 036-10 50 00