Automation och Robotingenjör, 400 YH-poäng

Utbildningen vänder sig till dig som vill fördjupa dina kunskaper inom automation och robotteknik, för att kunna arbeta inom företag med avanserad tillverkning. Under utbildningen får du branschkunskap i kombination med fördjupad kunskap om Mekatronik, Industriell automation, Visionteknik samt Robotteknik.

Du kommer att arbeta med avancerade styrsystem, de vanligaste programmeringsspråken. Under utbildningen arbetar du med skarpa projekt och LIA (lärande i arbete), ute på företag.

Kursinnehåll

  • Kvalitet och miljöledningssystem
  • Mätteknik
  • Produktionsekonomi
  • Projektledning
  • Produktionsteknik
  • Programmering, ritningsläsning, automation

Efter utbildningen

Utbildningen leder till en fördjupad kunskap om de senaste framstegen inom automation och robotteknik. Utbildningen ger dig möjlighet att arbeta som Automationsingenjör, Automationstekniker, Eltekniker inom styr och regler, PLC, SCADA samt HMS Programmerare, Service och driftstekniker eller Robotoperatör samt Vision tekniker.

Utbildningsanordnare och utbildningsställen

Utbildningen anordnas av Jönköpings Tekniska Högskola och undervisningen sker i YH-Bäckadals verkstäder och teorilokaler.

Anmälningsinformation

Förkunskapskrav är slutbetyg från El och energiprogrammet programmet eller motsvarande praktiska kunskaper från arbetslivet. Om du inte uppfyller behörighetskraven enligt ovan görs en individuell prövning av dina meriter, se vår hemsida för mer info.

Utbildningen genomförs med start i augusti 2016 och avslut i juni 2018. Studietiden är förlagd till 80 veckor, vilket innebär studier på helfart. tre heldagar/vecka sker utbildningen i skolsal. Två dagar är förlagda på ett praktikföretag/LIA med start våren 2017 (lärande i arbete).

Mellan den 15 mars och 15 april kan du ansöka om att delta i utbildningen med start läsåret 2016-2018.  I mån av plats kommer det även att gå att efteranmäla sig efter ansökningsdatum men då direkt till utbildningsanordnaren.

Ansök här!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vill du veta mer om utbildningen är du välkommen att kontakta oss!

Anders Rickman – utbildningsledare YH Bäckadal 0768 15 38 00

Jönköpings kommun, utbildningsförvaltningen
Telefon 036-10 50 00