Avancerad CNC-tekniker blått certifikat, 200 YH-poäng

Utbildningen vänder sig till dig som vill vidareutveckla och fördjupa dina kunskaper, för att kunna arbeta inom företag med CNC-maskiner för skärande bearbetning. Under utbildningen får du branschkunskap i kombination med fördjupad kunskap om produktionsberedning för CNC-styrda maskiner.

Du kommer att arbeta i tredimensionella CAD-system, CAM-system och med de vanligaste CNC-programspråken. Under utbildningen arbetar du med skarpa projekt och LIA (lärande i arbete), ute på företag.

Kursinnehåll

  • Kvalitet och miljöledningssystem
  • Mätteknik
  • Produktionsekonomi
  • Projektledning
  • Produktionsteknik
  • Programmering, ritningsläsning, automation

Efter utbildningen

Utbildningen leder till en fördjupad kunskap om tillverkningsprocessen och ger dig möjlighet att arbeta som avancerad CNC-tekniker, till exempel CNC-beredare eller produktionstekniker. Du kan även få arbetsuppgifter som att analysera kravspecifikationer, göra kalkyleringar och programmeringar.

Utbildningsanordnare och utbildningsställen

Utbildningen anordnas av Jönköpings Tekniska Högskola och undervisningen sker i YH-Bäckadals verkstäder och teorilokaler.

Anmälningsinformation

Förkunskapskrav är slutbetyg från tekniska, industritekniska programmet eller motsvarande kunskaper samt minst två års arbetslivserfarenhet från industriproduktion eller motsvarande kompetens. Om du inte uppfyller behörighetskraven enligt ovan görs en individuell prövning av dina meriter, se vår hemsida för mer info.

Utbildningen genomförs med start i augusti 2016 och avslut i juni 2017. Studietiden är förlagd till 40 veckor, vilket innebär studier på helfart. En heldag/vecka sker utbildningen i skolsal. Två dagar är förlagda på ett praktikföretag/LIA (lärande i arbete) och två dagar är självstudier.

Mellan den 15 mars och 15 april kan du ansöka om att delta i utbildningen med start läsåret 2016-2017.  I mån av plats kommer det även att gå att efteranmäla sig efter ansökningsdatum men då direkt till utbildningsanordnaren.

Ansök här!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vill du veta mer om utbildningen är du välkommen att kontakta oss!

Anders Rickman – utbildningsledare YH Bäckadal 0768 15 38 00

Jönköpings kommun, utbildningsförvaltningen
Telefon 036-10 50 00