Elprojektör/Elkonstruktör, 200 YH-poäng

Utbildningen vänder sig till dig som vill fördjupa dina kunskaper inom elprojektering och elkonstruktion. Under utbildningen får du branschkunskap i kombination med fördjupad kunskap om Ellagstiftningen, Dokumenthantering, Entreprenadjuridik samt projektledning.

Du kommer att arbeta med praktisk elprojektering och elkonstruktion. Under utbildningen arbetar du med skarpa projekt och LIA (lärande i arbete), ute på företag.

Kursinnehåll

  • Dokumenthantering
  • Miljö och kvalitetsteknik
  • Elsäkerhet
  • Ellagstiftning
  • Entreprenadjuridik
  • Projektledning
  • Elprojektering och elkonstruktion

Efter utbildningen

När du är klar med utbildningen kan du arbeta som elprojektör, elkonstruktör, Eltekniker, CAD ritare inom elteknik, Teknikkonsult, Yrkeslärare och Arbets-/ serviceledare inom el.

Utbildningsanordnare och utbildningsställen

Utbildningen anordnas av Jönköpings Tekniska Högskola och undervisningen sker i YH-Bäckadals verkstäder och teorilokaler.

Anmälningsinformation

Förkunskapskrav är slutbetyg från El och energiprogrammet programmet eller motsvarande praktiska kunskaper från arbetslivet. Om du inte uppfyller behörighetskraven enligt ovan görs en individuell prövning av dina meriter, se vår hemsida för mer info.

Utbildningen genomförs med start i augusti 2016 och avslut i juni 2017. Studietiden är förlagd till 40 veckor, vilket innebär studier på helfart. En heldag/vecka sker utbildningen i skolsal. Två dagar är förlagda på ett praktikföretag/LIA (lärande i arbete) och två dagar är självstudier.

Mellan den 15 mars och 15 april kan du ansöka om att delta i utbildningen med start läsåret 2016-2017. I mån av plats kommer det även att gå att efteranmäla sig efter ansökningsdatum men då direkt till utbildningsanordnaren.

Ansök här!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vill du veta mer om utbildningen är du välkommen att kontakta oss!

Anders Rickman – utbildningsledare YH Bäckadal 0768 15 38 00

Jönköpings kommun, utbildningsförvaltningen
Telefon 036-10 50 00