Nytt program på Bäckadalsgymnasiet från och med läsåret 2019/2020!

Information att ladda ner om Ekonomiprogrammet öppnas i nytt fönster(pdf)

Ekonomiprogrammet

Högskoleförberedande utbildning med praktik inom yrken med fokus på att driva och utveckla företag

Utbildningen passar dig som vill ha en hög- skoleförberedande utbildning, men som samtidigt vill få en insyn i olika yrken där företagande och entreprenörskap står i fokus. Det finns många yrken att vidareutbilda sig till för dig som läser ekonomiprogrammet. Du kan till exempel bli ekonom, administratör, projektledare, revisor, logistiker, banktjänsteman eller inköpare.

Utbildningen ger dig kunskaper om samhälls- ekonomi, företagsekonomi och entreprenörskap. Du lär dig om ekonomiska förhållanden i samhället, handel mellan länder samt företagens roll och ansvar i en global värld. Du får kunskaper i ekonomi utifrån företagens perspektiv och tillsammans med entreprenörskap utvecklar det dina kunskaper kring att starta, driva och utveckla företag.

Inriktning Ekonomi
Ekonomiprogrammet har två inriktningar; på Bäckadalsgymnasiet erbjuder vi Ekonomi. Inriktningen lär dig om företagsekonomiska områden som som redovisning, kalkylering, marknadsföring samt ledarskap och organisation. Inriktningen ska också ge färdigheter i att starta och driva ett företag.

Kurser på programmet
Du läser de gymnasiegemensamma kurserna, och dessutom företagsekonomi, juridik, moderna språk och psykologi. I inriktningen Ekonomi läser du bland annat entreprenörskap och matematik.

Teoretisk utbildning med APL
Till skillnad från andra skolor erbjuder Bäckadal APL (arbetsplatsförlagt lärande) för elever även på våra högskoleförberedande program. Det betyder att du som elev kommer att vara ute på ett eller flera företag i 3-4 veckor under din gymnasietid. Det är en möjlighet för dig att testa ett eller flera yrken du är intresserad av inom ditt utbildningsområde, och knyta kontakter med framtida arbetsgivare.


Kontakt

SYV Charlotta Vincent (vik. deltid), 036-10 66 65

Tf rektor Per-Olof Johansson, 036-10 62 70
Ny rektor, Annika Nordgren, tillträder 1 augusti

Jönköpings kommun, utbildningsförvaltningen
Telefon 036-10 50 00