Jönköpings kommun

Grattis Gustaf till lärlingsanställningen!

Gustaf Broman går andra året på Lärlingsakademin, Industritekniska programmet med inriktning Produkt och maskinteknik och gör sin lärlingsanställning på Saab Avionics Systems.

På Lärlingsakademin får eleverna chansen att under sin gymnasietid bli lärlingsanställd på ett företag. Syftet är att gynna både eleven, som får arbetslivserfarenhet och meriter till sitt CV, samt arbetsgivaren som får möjlighet att utbilda en person redan innan en ev. tillsvidareanställning.

Gustaf Broman är 17 år gammal och går andra året på Lärlingsakademin, Industritekniska programmet med inriktning Produkt och maskinteknik. Han har valt att göra sin lärlingsplats på Avionics Systems på Mechanical Assemblies & Precision Components – En lärlingsplats som sträcker sig halvtid under hela gymnasieperioden.

— Jag trivs mycket bra här på Saab och tycker att det är roligt att få komma ut i arbetslivet och inte bara sitta i skolbänken. Det som är så bra med lärlingsplats är att jag får tillgång till de nyaste maskinerna och teknikerna samt att jag får lära mig mycket mer än vad jag hade gjort jämfört om jag hade varit i skolan. Efter gymnasiet planerar jag att göra lumpen och söka inom flygplansbranschen, efter det hoppas jag att kunna fortsätta jobba på Saab, säger Gustaf.

Therese Barkne, chef för Mekanikproduktion på Avionics Systems, ser positivt på lärlingsprogrammet och Gustaf:

— Vi är glada att kunna erbjuda denna plats då det skapar mervärde både på kort och lång sikt för Avionics Systems så väl som för den lärlingsanställde. Att få sätta upp detta tillsammans med personalen och Gustaf har varit givande för oss alla. Gustaf är ett föredöme och jag hoppas att fler ungdomar följer hans goda exempel. Det är viktigt att vi som arbetsgivare tar ansvar och skapar möjlighet för yngre att komma in på arbetsmarknaden. Att vi dessutom kommer närmre skolan och kan påverka utbildningar och på så sätt säkra framtida arbetskraft är viktigt både för näringsliv och samhället, avslutar Therese.


Grattis Gustaf och tack Saab Avionics Systems för ett gott samarbete!