Jönköpings kommun

Bibliotek

Bäckadal har bibliotek både i lokalerna på TTC och i Hus 2. Du som elev har möjlighet att få hjälp med informations- och boksökning av vår kunniga bibliotekarie.

Böcker på en hylla i ett bibliotek.

Våra skolbibliotek är en del av den pedagogiska verksamheten, och arbetar för att stödja elever och personal i samtliga ämnen, för en hög måluppfyllese.

Skolans båda bibliotek är centralt placerade och har modern utrustning. Det motsvarar dess betydelse för verksamheten som en levande plats för bland annat läsning, studier och utlån av böcker.

Välkommen till Bäckadalsgymnasiets bibliotek!

Bäckadalsgymnasiet bibliotekskataloglänk till annan webbplats

TTC bibliotekskataloglänk till annan webbplats

Stadsbiblioteket i Jönköpings kataloglänk till annan webbplats

Mina lån, logga inlänk till annan webbplats

Öppettider biblioteket på Bäckadal, hus 2
Måndag-fredag kl. 8.30-15
Biblioteket är obemannat vid lunch, möten och liknande.

Öppettider biblioteksfilial TTC
Onsdag kl. 10-14

Låneregler

På Bäckadalsgymnasiets bibliotek finns skönlitteratur, facklitteratur, ljudböcker och tidskrifter till utlån. Du som elev lånar även läromedel här.

Den ordinarie lånetiden för biblioteksböcker är fyra veckor. Läromedel lånas så länge kursen pågår. Lämnar du inte tillbaka dina lån efter lånetidens slut skickas två påminnelser till dig via e-post.

Om du inte återlämnar efter påminnelserna skickas en räkning, du betalar bokens inköpspris. Du kan välja att betala räkningen eller ersätta oss med en ny, likadan bok. När du lämnar tillbaka boken stryks påminnelsen eller räkningen.

PM om lånereglerPDF

E-post: UBF-BD-Bibliotek@jonkoping.se