Jönköpings kommun

Idas restaurang

Idas restaurang är ett begrepp för många Jönköpingsbor. Hit kan du komma för att avnjuta en trerätters lunchmeny eller en middag av hög kvalitet för en ringa kostnad. Idas restaurang finns nu i nya fräscha lokaler på Åsenvägen 11 i hus 2 på Bäckadalsgymnasiet. Välkommen!

Idas restaurang är verksamheten där eleverna på skolans Restaurang- och livsmedelsprogram övar sina matlagningsfärdigheter och tränar på god serviceförmåga. Restaurangen är öppen för privatpersoner och utomstående gäster. Våra elever trivs som bäst när restaurangen är full. Om du önskar att komma till oss, ring oss gärna för att boka ett bord. Både mejl och telefon funkar fint. Skulle vi av någon anledning inte kunna svara går det fint att skicka ett mejl.

Nu slår vi snart upp dörrarna till en ny höst på Idas restaurang, såhär har vi öppet:

Lunch hösten 2023

v. 35 fredag
v. 36-v.41 onsdag- fredag
v. 42 stängt
v. 43 onsdag-fredag
v. 44 stängt
v. 45-v.47 tisdag och fredag
v. 48 onsdag och fredag
v. 49 tisdag-fredag
v. 50 tisdag-torsdag

Lunch på Idas

Välkommen att äta lunch hos oss! Du bokar bord genom att kontakta oss via någon av sätten nedan, vi slår upp dörrarna klockan 12.00. Priserna varierar lite beroende på dag. Tisdagar: 145 kronor, onsdag och torsdag: 175 kronor och fredag: 185 kronor.

Kvällsöppet på torsdagar

I regel serverar vi även trerätters middag på torsdagar från klockan 18.00. Priset för denna meny är från 375 kronor. Middagspriset kan regleras vid eventuella teman då råvarukostnaden kan variera. Exempelvis fisk– och skaldjurskväll, avsmakningsmeny, samt vid examensarbete.

Kvällsöppet hösten 2023

Restaurang Ida har kvällsöppet på torsdagar följande veckor:
vecka 36-41, 45-47 och 49-50

Avsmakningsmeny - smaker från hela världen
Under hösten kommer vi på Ida vid sex tillfällen erbjuda avsmakningsmeny. Dessa kvällar har olika teman som anger tonen för vad som står på menyn.

Datum och teman
14 september - hav och sjö
28 september - tropiskt
5 oktober - mexikanskt
12 oktober - svenska smaker
9 november - spanskt
16 november - skog och mark

Kontakt

Boka i god tid – ett besök på Idas restaurang är populärt!

Frågor och bokningar: