Jönköpings kommun

Tack till alla besökare på Byggprogrammets tjejdag!

Två tjejer som använder verktyg för att bygga.

Kakelfix, doften av pizza och surrandet från både skruvdragare och ett härligt gäng tjejer i olika åldrar. Årets tjejdag var välbesökt, och vi hoppas att ni som besökte oss fick samma goda känsla av BA som vi på Bäckadal har!

Tjejdagen på bygg har blivit ett stående inslag under vårt läsår. Det är ett tillfälle att uppleva hur det är att vara elev på Bygg- och anläggningsprogrammet och träffa andra tjejer som läser på programmet, men även andra tjejer från årskurs 9 som funderar på att söka BA i gymnasievalet. Som besökare får du testa några olika moment inom utbildningen, ställa alla dina frågor, träffa oss som jobbar och pluggar här och i år toppade vi dagen med att göra hembakad pizza i egenmurad pizzaugn!

På tjejdagen finns också kvinnor från byggbranschen på plats - på så sätt får du en bra bild av , och tjejer som gå på Bygg- och anläggningsprogrammet. Tillsammans hjälps vi åt att visa upp utbildningen och olika yrken inom branschen för dig som går i årskurs 9.

Vill du också besöka Bygg- och anläggningsprogrammet?

Anmäl dig till Elev för en dag så hör vi av oss med förslag på en dag då du kan komma och hälsa på oss på BA. Det går också bra att prata med SYV på din grundskola för att få hjälp att anmäla sig eller komma i kontakt med oss!

Elev för en dag