Jönköpings kommun

Yrkesutbildningsveckan är här och du kan bli elev för en dag!

Elev på fordonsprogrammet lackerar en bild i skolmiljö.

Nytt för dig som går i årskurs 9, kom och testa vårt nya intitativ - ELEV FÖR EN DAG!

Vecka 42 uppmärksammas yrkesutbildningar runt om i Sverige. På en skola som vår, där yrkesprogram står för merparten av vår verksamhet, vill vi också haka på tåget och uppmärksamma yrkesprogram på gymnasienivå. Vi gör det genom att införa Elev för en dag.

Elev för en dag - kom och häng med oss!

Nu har du som ska söka till gymnasiet möjlighet att komma och testa att vara elev på Bäckadalsgymnasiet. Vi har många olika program att välja mellan, och kanske är du osäker på vilket som passar dig. Du anmäler dig genom att fylla i kontaktuppgifter till dig och till en vårdnadshavare i ett formulär här på hemsidan. När du skickar in går din anmälan till våra studie- och yrkesvägledare som kontaktar dig för att sy ihop din dag.

Du kan testa flera olika program, men du måste fylla i en anmälan per program. Och kom ihåg att ansöka om ledigt från din skola!

Anmälan till elev för en dag

Gymnasiemässan 2023

Den 19 oktober genomförs årets gymnasiemässa i Jönköpings kommun - då är ni välkomna att träffa oss på Campus Arena kl. 16-19. Kom förbi Bäckadals monter så berättar vi mer om hur vi arbetar för att tillsammans med branschen arbetar för att ge våra elever en riktigt god start på arbetslivet redan i skolan! Elever i årskurs 9 besöker även mässan tillsammans med sin skola under dagtid.

Mer om yrkesutbildningsveckan och WorldSkills

Yrkesutbildningsveckan är en årligt återkommande händelse, på initiativ av WorldSkills. Under veckan riktar man ljuset mot yrkesutbildningar på olika nivåer med syfte att sprida kunskap, öka intresset och lyfta fram yrkesutbildningar. Branscher och skolor samverkar för att visa upp möjligheterna med att gå en yrkesutbildning.

Läs mer om WorldSkills och yrkesutbildningsveckan Länk till annan webbplats.