Jönköpings kommun

Bäckadals skolgarderob
- för miljöhjältar och
secondhandsugna!

Foto på festliga kläder som hänger på olika sorters galgar på en klädställning.

Nu tänker vi nytt - men begagnat!
Bäckadals skolgarderob är för de av våra elever som är miljöhjältar. Eller gillar second hand. Eller helt enkelt inte vill eller kan lägga en stor summa på festkläder. Hjälper du oss att samla in kläder så är du också en hjälte!

Vår skolgarderob startar vi på initiativ av våra kollegor Stina (socialpedagog) och Jon (kurator), och vi är stolta över att kunna förverkliga deras idé! Vi gör det här tillsammans med Clarion Hotel Victoria och Pingstkyrkan i Jönköping. Ett fint samarbete som vi är väldigt tacksamma över.

Hur fungerar skolgarderoben?

De av Bäckadalsgymnasiets elever som vill använda skolgarderoben får komma och kika och testa kläderna under våren. Vi hoppas få ihop så mycket kläder så att det finns ett stort utbud av både stil och storlek.

Eleverna får behålla de klädesplagg som de väljer, och allt är givetvis gratis.

Till dig som är elev, det finns mer information på Vklass om Skolgarderoben - kika där!

Vill du också vara en hjälte och hjälpa oss?

Att hjälpa andra värmer. Vi tror att för vissa av våra elever kommer skolgarderoben vara en väldigt fin möjlighet för att få känna sig finklädd på sin student eller bal. Men det handlar långt ifrån om den ekonomiska frågan. Vi vet att många unga oroar sig över miljön, och att "pre-loved" är rätt i tiden. Vi vill också vara rätt i tiden - och vi vet att vi inte är själva om det. Kanske är du en av dem?

Så här gör du:
Har du kläder hemma som du vill att någon ska få använda och förhoppningsvis älska igen - hör av dig! Vi samlar in kläder under hela mars månad.

Det går bra att lämna in kläderna direkt hos Pingstkyrkan i Jönköping eller hos Clarion Hotel Victoria. Vill du hellre lämna direkt hos oss på skolan så kan du kontakta Stina Wennerstrand. Kontaktuppgifter nedan.

Vill du hjälpa till på annat sätt?

Det här är nytt för oss och vi har många tankar som vi vill utveckla! Har du funderingar på hur du kan hjälpa till förutom att skänka kläder så får du gärna höra av dig till Stina!