Jönköpings kommun

Hotell och turism (HT)

Så länge människor har en nyfikenhet och en upptäckarlusta kommer turismnäringen alltid vara aktuell och i ständig förändring. Om du är en person som trivs i en ombytlig miljö och tycker det är roligt med service, möten med olika människor och kulturer kan den här utbildningen och branschen passa dig. Ibland uppstår det också situationer som kräver snabba lösningar, då är det bra att kunna behålla lugnet och tänka lösningsorienterat.

På Hotell- och turismprogrammet är du snart ute i verkligheten och samlar erfarenheter genom att vara en del av en verksamhet och ett arbetslag. Du får en bra grundutbildning inom service och bemötande, hållbar turism och entreprenörskap. Inom hotellkurserna lär du dig skillnaden mellan olika sorters boenden och får den kunskap som krävs för att arbeta med såväl konferens som evenemang. Kurser riktad mot turism ger förståelse inom turistnäringen såsom boende, mat och upplevelser. Huvudfokus i vår utbildning ligger på hotell, konferens, evenemang och dess olika yrkesroller. Det innebär bland annat att träna upp förmågan att möta alla typer av människor på bästa sätt, med hänsyn till både kultur och miljö.

Bäckadal har bra kontakt och samarbete med hotellaktörerna i Jönköping, det ger dig som elev goda förutsättningar för bra APL-platser och duktiga handledare. Våra elever blir ofta uppskattade medarbetare på arbetsplatserna.

Efter utbildningen kan du till exempel arbeta som hotellreceptionist, konferensvärd
aktivitets- och eventvärd eller frukostvärdinna.

För att söka till detta program, anger du följande kod vid ansökan:

  • HTHOT0L

Läs mer om Hotell- och turismprogrammet på Skolverkets webb Länk till annan webbplats.

Poängplan för Hotell- och turismprogrammet, på Lärlingsakademin Pdf, 127.9 kB, öppnas i nytt fönster.

”Som lärling får du ersättning varje månad för resor och lunch”

- Kevin, Hotell- och turismprogrammet