Jönköpings kommun

Vård och omsorg (VO)

Om du har ett intresse att hjälpa människor med olika behov av stöttning och hjälp, ska du välja Vård- och omsorgsprogrammet. Genom teoretiska kurser på och praktiskt lärande på en eller flera arbetsplatser får du en gedigen och omfattande vårdutbildning.

Efter utbildnigen har du en yrkesexamen och direkt anställningsbar som undersköterska. Det är en titel som ger dig möjligheter att jobba i många olika delar av hälso- och sjukvården. Arbetsplatserna är många och behovet av undersköterskor är stort. Du har goda chanser att snabbt komma ut i arbetslivet. Kanske blir din framtida arbetsplats på ett sjukhus, behandlingshem, på ett äldreboende eller inom hemsjukvården.

Utbildningen har likt de andra lärlingsutbildningarna drygt hälften APL (arbetsplatsförlagt lärande) övrig studietid läser du förutom de gymnasiegemensammakurserna även kurser i bland annat anatomi, psykologi och social omsorg.

När du söker detta program anger du följande kod:

  • VOVAR0L

Läs mer om Vård- och omsorgsprogrammet på Skolverkets webb Länk till annan webbplats.

Poängplan för Vård- och omsorgsprogrammet på Lärlingsakademin Pdf, 135.9 kB.

 

Samarbete: Vård- och omsorgsprogrammet är ett certifierat vård- och omsorgscollege. Det betyder skolan samabetar med arbetsgivare inom vård och omsorg, så det du lär dig stämmer överens med det som arbetsmarknaden efterfrågar. Syftet är att möta framtidens kompetensbehov inom branschen genom attraktiva utbildningar. Vård- och omsorgscollege hemsida Länk till annan webbplats.

”Det är kul att gå tillsammans med elever från andra program”

- Isabelle, Vård- och omsorgsprogrammet